Menü
EP

Curiosa sebkezelő gél 30g

A Curiosa sebkezelő gél színtelen, szagtalan, átlátszó gél, mely nem színezi a bőrt és a ruhát. Kiválóan alkalmazható sérült bőrfelület, vagy problémás bőr kezelésére és védelmére, valamint a különböző eredetű és súlyosságú sebek gyógyulásának elősegítésére.

2 490 Ft

Készleten

További információk

Kiszerelés

Gyártó

A Curiosa sebkezelő gél színtelen, szagtalan, átlátszó gél, mely nem színezi a bőrt és a ruhát. Fő komponense a cinkhialuronát, segédanyagként kálium-szorbátot (tartósítószer), és karbomert (gélképző) és vizet tartalmaz, mikrobiológiai tisztasága megfelel az Európai Gyógyszerkönyv előírásainak. A hialuronát a bőr és a kötőszövet természetes és nélkülözhetetlen alkotóeleme. Biztosítja a bőr épségét és rugalmasságát, elősegíti a regenerálódást és megfelelő környezetet teremt a sebgyógyuláshoz. Cinkkel alkotott komplexének, a cink-hialuronátnak további előnyei is vannak.
A Curiosa sebkezelő gél közvetlenül és közvetve is segít a sérült bőr regenerálódásában: a megfelelő mikrokörnyezet biztosítása mellett gátolja, hogy a környezetből származó (levegőben jelenlevő vagy közvetlen érintkezés útján terjedő) mikroorganizmusok elérjék a sérült bőrfelületeket, továbbá enyhíti a sérülések okozta kedvezőtlen hatásokat, a sebfájdalmat és a szöveti gyulladást. A Curiosa sebkezelő gél helyes használatával visszaállíthatja bőre épségét.

Alkalmazási területek:
Sérült bőrfelület vagy problémás bőr kezelése és védelme, valamint a különböző eredetű és súlyosságú sebek gyógyulásának elősegítése.

Orvosi felügyelet nélküli alkalmazás:
– sérült vagy problémás bőr (pl. sugárzás okozta irritáció, szárazság, hámlás)
– felületes sebek, kisebb sérülésekből eredő sebek (horzsolás, szakadás, vágás) enyhébb égési sérülések (első és másodfokú égés)

Orvosi felügyelet melletti alkalmazás:
– krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek stb.)

Hogyan kell alkalmazni a Curiosa sebkezelő gélt?
A Curiosa sebkezelő gél színtelen, szagtalan, átlátszó gél, mely nem színezi a bőrt és a ruhát. Kiválóan alkalmazható sérült bőrfelület, vagy problémás bőr kezelésére és védelmére, valamint a különböző eredetű és súlyosságú sebek gyógyulásának elősegítésére.
– Külsőleg alkalmazandó!

Sérült vagy problémás bőr:
Az érintett bőrfelületet alaposan tisztítsa meg vízzel, majd vigyen fel rá vékony rétegben Curiosa sebkezelő gélt. A Curiosa sebkezelő gél szükség esetén naponta többször is alkalmazható.

Kisebb hámsérülések:

Az érintett bőrfelületet alaposan tisztítsa meg fiziológiás sóoldattal vagy vízzel, itassa fel a nedvességet, és várja meg, amíg a vérzés elmúlik. Vékony rétegben (kb. 1 mm) vigye fel a Curiosa sebkezelő gélt a teljes sebfelületre. A seb fedése nem szükséges, hagyhatja a Curiosa segkezelő gélt a seb felületén megszáradni, de be is fedheti a sebet. A kezelés szükség esetén naponta többször is megismételhető.

I. és II. fokú égési sérülések:

A sérült bőrfelületet azonnal hűtse le hideg folyóvíz alatt, és használja a Curiosa sebkezelő gélt a korábban leírtak szerint. Krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek, stb.): Nehezen gyógyuló sebek esetén a kezelés módját a készítmény alkalmazása előtt és a teljes kezelés során egyeztesse orvosával. Ezen esetekben a Curiosa sebkezelő gél alkalmazása sebkezelésben jártas szakember felügyelete mellett ajánlott. A seb kezelésén túl, a tünetek hátterében álló alapbetegség megfelelő orvosi kezelése és a kiegészítőő gyógymódokra vonatkozó tanácsok betartása is szükséges (pl. kompressziós fásli, gyógycipő használata, tehermentesítés, vércukorszint ellenőrzése, fertőzések megelőzése, stb.) A Curiosa sebkezelő gél használata előtt fontos a seb teljes feltisztítása (debridement), amit súlyosabb esetekben (pl. sebészeti beavatkozás) csak megfelelő szakember végezhet. A sebalap megfelelő előkészítését követően, az esetelegesen fellépő vérzés megszűnése után, a gélt a már korábban ismertetett módon kell alkalmazni.

Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Curiosa sebkezelő gélnek és mi a teendő, ha ezek jelentkeznek?

Ritkán, az alkalmazás kezdetén a következő tünetek fordulhatnak elő: bőrpír, enyhe, átmeneti szúró vagy égő érzés, helyi fájdalom. Ha a készítmény alkalmazása során váratlan, eddig nem tapasztalt tünet lép fel, vagy a seb begyullad, elfertőződik, néhány nap után sem mutatja a gyógyulás első jeleit, forduljon orvosához! Klinikai vizsgálatokban nagyon ritkán kis kiterjedésű, helyi szöveti károsodás (hipergranuláció, részleges nekrózis) jelentkezett ami azonban nem volt egyértelmű összefüggésben a készítmény alkalmazásával.

Mikor nem használhatja a Curiosa sebkezelő gélt?

A készítmény bármely alkotórészével, vagy Avies (jelen esetben kakastaréj) eredetű fehérjével szembeni túlérzékenység esetén.

Egyéb tudnivalók:
– Tárolás 5-30 Celsius fok között.
– A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
– Használat előtt ellenőrizze a csomagolás sértetlenségét.
– Használat után a kupakot gondosan zárja vissza.
– Ügyeljen arra, hogy a tubus ne érintkezzen közvetlenül a sebbel vagy más felülettel, valamint a használat során óvja a sebet mikrobiális fertőzésektől, illetve egyéb szennyeződésektől.
– Személyenként külön-külön tubus használata javasolt.
– A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
Gyártó: Richter Gedeon Nyrt.
Vonalkód (EAN): 5997001361146

Don`t copy text!
Kedves Vásárlónk! Az online bankkártyás fizetési lehetőségünk akadozhat! Köszönjük szíves türelmét.
00 nap 00 óra 00 perc 00 mp