MULTI 55 – FERMENTÁLT MULTIVITAMIN
A Natur Tanya® Multi 55 tudatosan fejlesztett, fermentált multivitamin komplex. Összesen 55 koncentrált hatóanyaggal, melyből 36 féle fermentált zöldség, gyümölcs, gyógynövény és 19 féle vitamin és ásványi anyag. A formula szabadalommal védett, 4 lépcsős fermentációs technológiával készül, az összetevők között megtaláljuk a világszabadalommal védett bioaktív folátot, a kelátolt vasat és a K2-vitamint, az algából származó, növényi D3-vitamint és antioxidánsokat1
- INNOVATÍV FERMENTÁLT MULTIVITAMIN
- 4 LÉPÉSES BIOTRANSZFORMÁCIÓS FERMENTÁCIÓS TECHNOLÓGIA
- 8 HITELESÍTŐ LOGÓ, 3 VILÁGSZABADALOM
- 55 FÉLE KONCENTRÁLT HATÓANYAG
- 36 FÉLE FERMENTÁLT, LIOFILIZÁLT ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS, GYÓGYNÖVÉNY
- 19 FÉLE VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG
- VEGÁN, NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐT
- JÓDMENTES, GLUTÉN ÉS LAKTÓZMENTES TABLETTA
- NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
- FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
- NAPI 1
„A legnagyobb ajándék, amit családodnak és a világnak adhatsz az, ha egészséges vagy.” – Joyce Meyer
KIKNEK ÉS MIKOR AJÁNLJUK A NATUR TANYA® MULTIVITAMINT?
- Mindenkinek az év bármely napján, akik mindössze egy tablettával egyszerre 55 féle hatóanyagot szeretnének bevinni a szervezetükbe a mindennapi vitamin és ásványi anyag pótlás céljával
- Azoknak, akik az immunrendszerük egészséges működését támogatnák
- Hideg, téli időszakokban, az immunrendszer támogatásához
- Betegség utáni lábadozáskor
- Tavaszi fáradtság, levertség esetén
- Idősebb korosztálynak, a tápanyagok csökkent mértékű felszívódása esetén
- Sportolóknak, megnövekedett fizikai aktivitás esetén
- Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú és rendszertelen táplálkozás esetén
- Azoknak, akik komplex multivitamin-multiminerália készítményt keresnek, vegán, laktóz és gluténmentesen, hosszú távon is biztonságos fogyasztás mellett, amit független, akkreditált labor is megerősít
- Azoknak, akik olyan komplex multivitamint keresnek, ahol a vitaminok és ásványi anyagok fermentált zöldséggel, gyümölccsel és gyógynövénnyel is kiegészülnek
36 FÉLE FERMENTÁLT, LIOFILIZÁLT ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS, GYÓGYNÖVÉNY
NATUR TANYA® MULTI 55 – 4 LÉPÉSES FERMENTÁCIÓ – BIOTRANSZFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIÁVAL!
A Natur Tanya® MULTI 55 vegán multivitamin összesen 36 féle természetes, fermentált és liofilizált zöldséget, gyümölcsöt, gyógynövényt tartalmaz.
Az előállításuk egy 4 lépcsős, úgynevezett merítéses fermentációs folyamat során történik (különböző mikroorganizmusok segítségével), amely néhány hetet vesz igénybe. A folyamat során kedvező irányban változnak a zöldségek és gyümölcsök beltartalmi értékei.
19 FÉLE VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG, KÖZTÜK VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT ÖSSZETEVŐKKEL
VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT MIKRONUTRIENSEK/MIKROTÁPANYAGOK
- Termékünk világszabadalommal védett biológialiag aktív és a legújabb, 4. generációs Quatrefolic® folátot (US szabadalomszám 7,947,662) tartalmazza, amelyet szervezetünk további biológiai átalakítás nélkül tud felhasználni.
- A világszabadalommal védett összetevők közül, az Abion™ Ferrochel™ vas-biszglicinát (US szabadalomszám 7,838,042) egy jól tolerálható vasforma, mely nem okoz gyomorpanaszokat.
- Az általunk használt világszabadalommal védett vitaMK7® K2-vitamin (US szabadalomszám 7,718,407) pedig, természetes, Bacillus subtilis natto által fermentált, menakinon-7 forma, >99% all-transz K-vitamin tartalommal.
MIT JELENT A FERMENTÁLÁS?
Az élelmiszerek fermentálása egy erjesztési folyamat, amelyet számos népcsoport már évszázadok óta végez. Ilyen a keleti kultúrából például a japán miso leves, vagy a koreai kimchi, de nem kell ennyire messze mennünk, a hazai savanyított zöldségfélék is az egészséges táplálkozás részét képezik.
- A fermentáció kiváló módja a cellulóz lebontásának, amely javítja a tápanyagok tartalmát és biológiai hozzáférhetőségét. Ezenkívül javítja az aminosav- és vitaminösszetételt, valamint az ásványi anyagok biológiai hozzáférhetőségét.
- A fermentáció során a mikroorganizmusok a szénhidrátokat alkoholokká és széndioxiddá vagy szerves savakká alakítják. Az erjesztés az előemésztés egy formája, mert a folyamat az összetevőket könnyen felszívódó aminosavakká, és polifenolokká bontják.
- A növények vagy gyógynövények kiváló hatóanyagtartalommal rendelkeznek, de hasznosulásuk kérdéses a növényi összetevők nehéz emészthetősége miatt. A fermentáció a cellulóz lebontásának is remek módja, mert javítja a biológiai hozzáférhetőséget.
A FERMENTÁLÁS BÉLBARÁT FORMÁT EREDMÉNYEZ, SZÍNESÍTVE A BÉLMIKROBIOMOT. A FERMENTUMBAN KÖNNYEBBEN EMÉSZTHETŐVÉ VÁLNAK AZ ÖSSZETEVŐK, AMI MAGASABB BIOHASZNOSULÁSSAL PÁROSUL.
MIT JELENT A LIOFILIZÁLÁS?
A liofilizálás magyarul fagyasztva szárítást jelent, amely valójában egy vízelvonó eljárás. A technológia alkalmazása révén a zöldségeket és gyümölcsöket úgy szárítják ki, hogy a jéggé fagyasztott vizet vákuumban, enyhe melegítéssel elpárologtatják belőle. Ez a módszer azért előnyös, mert a termék szerkezete, íze és élvezeti értéke a lehető legkevésbé sérül.
Történelme az inkákhoz nyúlik vissza, akik magas hegyekben tartósították hasonló módszerrel a terményeiket, kihasználva az alacsony légnyomást, és az éjszakai fagyokat. Az első dokumentált fagyasztva szárítást 1890-ben végezte Altmann szerv darabokon. A technológia ipari méretű alkalmazása csak a II. világháború alatt terjedt el, amikor penicillin és vérplazma tartósítására használták, majd az 50-es- 60-as években már az élelmiszeriparban is elterjedt az alkalmazás.
A MIKROBIOM ÉS AZ IMMUNRENDSZER KAPCSOLATA
A gyomor-bél rendszer egy rendkívül összetett és sokszínű mikrobális közösséget rejt, amelynek összetétele egyénenként változik, olyan egyedi akár az ujjlenyomatunk. A bél mikrobioma nem csak az emésztésben és a kórokozók elleni védekezésben vesz részt, de szoros egymásra oda vissza ható kölcsönhatásban van a bél nyálkahártya immunválaszával, és eközben az immunrendszer is támogatja a bél baktériumflóráját.
A fermentáció által a gyümölcsökben és zöldségekben található értékes összetevők felerősödnek, hogy még inkább támogassák a bélbaktériumok egyensúlyát. Ezekre a komplex, egymásra oda-vissza ható folyamatokra utal a köznyelv amikor azt mondja, hogy immunrendszerünk 70%-a a belekben található.
MIT ÉRDEMES MÉG TUDNI A NATUR TANYA® MULTIVITAMINRÓL?
- A Natur Tanya® Multi 55 multivitamint úgy alkottuk meg, hogy a természetes forrásból származó vitaminok és ásványi anyagok megfelelő mennyiségben, egymás felszívódását és hasznosulását segítve legyenek jelen egy készítményben. Így a multivitamin komplex alkalmazása remek kiegészítése lehet az egészséges életmódnak, a túladagolás veszélye nélkül.
- A 8 hitelesített logóval ellátott termék, napi adagja mindösszesen 1 filmtabletta. 1A riboflavin, az E -vitamin, valamint a szerves cink, a réz és a mangán antioxidáns hatásuk révén hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Az A-, a B6-, a B12-, a C-, a D-vitamin, a folát, a cink, a vas, a réz hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez.
- A jódmentes formula, főként szerves ásványi anyagokat tartalmaz, az aktív B2-vitamin nátriumsójával (riboflavin-5’-foszfát nátriumsója) dúsítva. A Quali®-A Quali®-B, a Quali®-C, és Quali®-E vitaminok minőségi alapanyagokból, fenntartható, nyomon követhető, és megbízható gyártásból származnak.
- A Natur Tanya® MULTIVITAMIN, B12-ben gazdag formula, amely rendszerint csak állati eredetű élelmiszerekben található (néhány kivétellel), ezért vegánok és vegetáriánusok számára is ideális választás.
- Tudatosan döntöttünk a vegán multivitamin formulázásnál az alga a d3-vitamin mellett.
- A tablettát színtelen bevonattal láttuk el a könnyebb lenyelés érdekében, valamint nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát.
ALGÁBÓL, NÖVÉNYI FORRÁSBÓL SZÁRMAZÓ JÓL FELSZÍVÓDÓ ÉS FENNTARTHATÓ D3-VITAMIN
D3-vitamin képződik napfény hatására a bőrünkben, leginkább állati eredetű élelmiszerekben található, remek forrásai például a halak, melyek D-vitamin tartalmukat mikroalgákból nyerik. Ezek az algák a víz felszínén élnek és D-provitaminból, napsugárzás révén szintetizálódik bennük D-vitamin. A mikroalgák D-vitamin tartalma augusztusban a legmagasabb, ezért akkor gyűjtik be őket.
Amellett, hogy az alga D3-vitamin alkalmas a vegánoknak és vegetáriánusoknak az alapanyag 100%-ban fenntartható és nyomon követhető, amit a minőség és tisztaság teljes ellenőrzése jellemez. Az állati eredetű D-vitaminokkal szemben, amit juhgyapjúból vonnak ki, a gyártási eljárás nem alkalmaz szintetikus anyagokat, oldószereket és rovarirtószereket.
Az előállítás rendkívül alacsony energiájú folyamat, és könnyen méretezhető, mivel az algák nagyon gyorsan növekednek. Sőt mit több, az „algahulladékot” a következő növesztési körben újra lehet hasznosítani, ami hozzájárul a folyamat hatékonyságához.
A D-vitamin hozzájárul:
- a kalcium felszívódásához, és ezzel a vér normál kalcium szintjéhez
- a normál csontozat és fogazat fenntartásához
- a normál izomműködéshez
- az immunrendszer normál működéséhez
- a normál sejtosztódáshoz
- Takeuchi A., Okano T., Tanda M., Kobayashi T. (1991). Possible origin of extremely high contents of vitamin D3 in some kinds of fish liver. Comp. Biochem. Physiol. A 100, 483–487
- Sunita Rao D., Raghuramulu N. (1996a). Food chain as origin of vitamin D in fish. Comp. Biochem. Physiol. A 114, 15–19
NATUR TANYA® MULTI 55 ÉS FENNTARTHATÓSÁG
Fontos számunkra, hogy olyan partnerekkel dolgozzunk együtt, akik fenntartható, minőségi és nyomon követhető gyártástechnológiával előállított alapanyagok biztosítása mellett, biológiai lábnyomuk csökkentésén munkálkodnak.
A DSM vezető szerepet vállal az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentésében. Vállalták, hogy legkésőbb 2030-ra a villamos energiánk 75%-át megújuló forrásokból fedezik, illetve, hogy a lehető legkorábbi lehetőségnél ez az arány 100% legyen, keresik a megújuló energiaforrások szélesebb körű felhasználásának új lehetőségeit – pl. biomassza hulladékból előállított gőz.
A NATUR TANYA® MULTI 55 FERMENTÁLT MULTIVITAMIN KIVÁLÓ ALTERNATÍVA A MINDENNAPI VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG PÓTLÁSRA.
TÁPLÁLKOZÁSI SZOKÁSAINK AZ UTÓBBI ÉVEK FOLYAMÁN JELENTŐSEN ÁTALAKULTAK
Előtérbe kerültek a kényelmi termékek, illetve a lakosságra a szénhidrát dús táplálkozás lett a jellemző. Emellett az egészséges táplálkozás híveinek sincs könnyű dolguk. A termőtalaj minőségének csökkenése, illetve a nemesítések miatt a zöldségekben és gyümölcsökben bizonyos vitaminok és ásványi anyagok csökkenő tendenciát mutatnak.
Nincs ez másként a húsok és halak minőségével sem. A szabad tartásból származó húsok ritkaságnak számítanak és drágábbak, a húsok és húskészítmények nagyrészt nagyüzemi körülmények között tartott állatok húsából származik, ami szintén nem kedvező tápanyagtartalmuk szempontjából.
A stresszes életmód, kialvatlanság, károsszenvedélyek és az erős UV sugárzás is rossz hatással vannak a bevitt mikrotápanyagok hasznosulására. A fenti okok miatt kerül fokozottan előtérbe életmódunkra és táplálkozásunkra való fokozott odafigyelés.
- Darmon N, Darmon M, Maillot M, Drewnowski A. A nutrient density standard for vegetables and fruits: nutrients per calorie and nutrients per unit cost. J Am Diet Assoc. 2005 Dec;105(12):1881-7. doi: 10.1016/j.jada.2005.09.005. PMID: 16321593.
- Davis DR, Epp MD, Riordan HD. Changes in USDA food composition data for 43 garden crops, 1950 to 1999. J Am Coll Nutr. 2004 Dec;23(6):669-82. doi: 10.1080/07315724.2004.10719409. PMID: 15637215.
- Lin, C. Y., Kuo, H. Y., & Wan, T. C. (2014). Effect of Free-range Rearing on Meat Composition, Physical Properties and Sensory Evaluation in Taiwan Game Hens. Asian-Australasian journal of animal sciences, 27(6), 880–885. https://doi.org/10.5713/ajas.2013.13646
GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉGFOGYASZTÁSI SZOKÁSOK EURÓPÁBAN
A WHO becslései szerint az európai régió több mint felében a napi gyümölcs és zöldség fogyasztás nem éri el az ajánlott napi 400g-ot. Az országok harmadánál az átlagbevitel 300g-nál is kevesebb.
Általános tendencia, hogy Észak Európából dél felé haladva nem csak a hőmérséklet, de a gyümölcsfogyasztási kedv is nő. Például, Finnországban az átlagos ellátás 195 g/fő naponta, ami 71 kg/fő/év aránynak felel meg, míg Görögországban egy ember naponta átlagosan 756 gramm zöldséget fogyaszt (276 kg/fő/év).
AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS ALAPJA A MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS FOGYASZTÁS
A gyümölcs és zöldségfogyasztás fontosságát a Dietetikusok Országos Szövetsége is kiemeli Okostányér kiadványán.forrás: https://mdosz.hu/uj-taplalkozasi-ajanlasok-okos-tanyer/
- Egészséged megőrzése szempontjából fontos, hogy napi étkezéseid felét gyümölcsök és zöldségek tegyék ki, lehetőleg friss és minél változatosabb formában.
- Ez naponta minimum 400g zöldséget és gyümölcsöt jelent, több étkezésre felosztva. Alacsony vitamin és ásványi anyag, illetve magas keményítő tartalma miatt a burgonya nem számítható bele a napi zöldségbevitelünkbe.
LABORBAN BEVIZSGÁLT, GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES MULTIVITAMIN
A Natur Tanya® MULTI 55 független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható.A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.- Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-LAC-GC
- Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-AGT-ELI
Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, lehetőleg étkezés előtt, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Adagok száma a termékben: 30
Hatóanyagok a napi adagban |
1 filmtablettában |
FERMENTÁLT, LIOFILIZÁLT ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS, ÉS GYÓGYNÖVÉNY PORKEVERÉK (alma, sárgarépa, fehér eper, retek, ananász, narancs, citrom, cékla, aszalt szilva, szilva, maracuja, görögdinnye, goji bogyó, grapefruit, szőlő, őszibarack, acerola, tőzegáfonya, eper, málna, cseresznye, arónia, feketeribizli, egres, fekete áfonya, körte, gránátalma, banán, papaya, lychee, sárgadinnye, paradicsom, spárga, jujuba, egybibés galagonya, brokkoli) |
100 mg |
A-vitamin (Quali-A®) |
800 μg (2666,4 NE**)(100%*) |
Vegán D3-vitamin (alga eredetű) |
5 µg (100%*)(200 NE**) |
E-vitamin (Quali-E®) |
12 mg (100%*) |
Természetes, fermentált K2-vitamin
(menakinon-7) (vitaMK7®) világszabadalommal védett |
15 µg (20%*) |
C-vitamin |
80 mg (100%*) |
B1-vitamin (tiamin) (Quali-B®) |
1,1 mg (100%*) |
B2-vitamin (riboflavin) (Quali-B®) |
1,4 mg (100%*) |
B3-vitamin (niacin) (Quali-B®) |
16 mg (100%*) |
B6-vitamin (piridoxin) (Quali-B®) |
1,4 mg (100%*) |
Folát (Quatrefolic® bioaktív (6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin sóból) világszabadalommal védett |
200 µg (100%*) |
B12-vitamin (cianokobalamin)(Quali-B®) |
3,75 µg (150%*) |
B7-vitamin (biotin) (Quali-B®) |
50 µg (100%*) |
B5-vitamin (pantoténsav)(Quali-B®) |
6 mg (100%*) |
Magnézium (magnézium citrátból és magnézium-oxidból) |
60 mg (16%*) |
Szerves vas (Albion™ Ferrochel™ vas-biszglicinátból) világszabadalommal védett |
5 mg (35,71%*) |
Szerves cink (cink-biszglicinátból) |
10 mg (100%*) |
Szerves réz (réz-glükonátból) |
1 mg (100%*) |
Szerves mangán (mangán-glükonátból) |
1 mg (50%*) |
Szerves króm (króm-pikolinátból) |
20 µg (50%*) |
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g **NE: Nemzetközi egység Quatrefolic®, vitaMK7® are registered trademarks of Gnosis S.p.A.
Albion™ is trademark of Albion Laboratories, Inc. Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
- A termék 10 éves kortól alkalmazható (gyermekeknél előforduló nyelési nehézségek miatt)
- A termék nem alkalmazható vérhígítók használata esetén
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában