VÖRÖS SZŐLŐMAGLISZT MIKROŐRLEMÉNY
A szőlő apró magjai értékes antioxidáns hatású OPC vegyületeket és ásványi anyagokat rejtenek. A magokból előbb olajat sajtolunk, majd a magmasszát ledaráljuk és végül szitáljuk, hogy egy 300 mikron szemcseméretű port kapjunk, és így a magokban található tápanyagok felszínre kerülhessenek, majd a szervezetbe kerülve kifejthessék jótékony hatásukat. A prémium szőlőmagliszt végtermék tekintélyes rosttartalommal is rendelkezik, ami táplálja a mikobiomot és elősegíti az emésztést.
- NAPI FOGYASZTÁSHOZ
- SÜTÉSHEZ-FŐZÉSHEZ
- KÜLSŐLEG
- VEGÁN, PALEO ÉS DIÉTÁS ÉTRENDHEZ
- ADALÉKANYAG NÉLKÜL
- GLUTÉNMENTES
Felhasználási javaslat: napi 1-2 teáskanálnyi mennyiséget kefirrel, joghurttal, mézzel elkeverve fogyasszuk, vagy keverjük müzlibe, teába vagy kávéba. Segíti az élesztő működését, kenyérfélék-, sütemények- és egyéb tésztákhoz is adható. Külsőleg alkalmazva ugyancsak mézzel, joghurttal pasztává keverve, frissítő arcpakolásként használhatjuk.A MAXIMUM 300 MIKRON SZEMCSEMÉRETTEL RENDELKEZŐ VÉGTERMÉK MAGASABB BIOHASZNOSULÁSRA KÉPES A SZERVEZETBEN.
- MIKROŐRLÉS A JOBB HASZNOSULÁSÉRT!
- ÉLELMI ROSTOK, ANTIOXIDÁNSOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK
- ALACSONY GLIKÉMIÁS INDEX
- GMO-MENTES IGAZOLÁS
Összetevők: 100% vörös szőlőmagliszt (Vitis vinifera L.).
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia: | 1007 KJ/246 kcal |
Zsír: – amelyből telített zsírsavak: |
4,2 g 0,6 g |
Szénhidrát: – amelyből cukrok: |
7 g 6,1 g |
Rost: | 66,9 g |
Fehérje: | 11,6 g |
Só: | |
Polifenol: | 1610 mg |
Nyomokban DIÓFÉLÉKET, MUSTÁRMAGOT, SZEZÁMMAGOT, KUKORICÁT tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvöshelyen tárolandó!
Nettó tömeg: 250 g
100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!
SZŐLŐMAGLISZT RECEPTEK
VEGÁN SZŐLŐMAGLISZTES KEKSZ
Hozzávalók: 10 dkg kék szőlőmagliszt, 5 dkg kókuszzsír, 1 tojás, 2 evőkanál eritrit, 1 mk. szódabikarbóna, cukormentes lekvár
Elkészítés: A hozzávalókat a lekvár kivételével összegyúrjuk, és vizes kézzel golyót formálunk, szétlapítjuk egy majd a közepükbe egy kis mélyedést csinálunk. Tepsibe tesszük és a tészta közepébe, egy kis kanál lekvárt teszünk. 160°C hőmérsékleten előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
BÖGRÉS SZŐLŐMAGLISZTES ÁFONYÁS MUFFIN
Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt (2 dl), 2/3 pohár tönkölyliszt, 1/3 pohár szőlőmagliszt, 1 pohár nádcukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 3 egész tojás, 1 dl étolaj, őrölt fahéj, 25 dkg kék áfonya
Elkészítés: A tojást elkeverjük a joghurttal, aztán a többi hozzávalót összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük és beleszórjuk a tésztába. Belekanalazzuk a masszát a muffin formába. 180 °C hőmérsékleten kb. 30-40 percig sütjük.
EGYSZERŰ KENYÉR RECEPT SZŐLŐMAGLISZTTEL
Hozzávalók: 4 pohár fehér liszt, 2 pohár szőlőmagliszt, 1 tk. cukor, 1 tk. szárított élesztő, 1 ek. só, 3 pohár víz
Elkészítés: A lisztet, sót, cukrot, élesztőt jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet, és összekeverjük. A kész tészta ragacsos és gyúrhatatlan. Meleg helyre tesszük 13 órára. A sütőt 250°C hőmérsékletre előmelegítjük. Beletesszük a süthető tálba, lefedve 30 percig, majd fedő nélkül még 20 percig sütjük.