Menü
-25% EP
  • Septofort Tabletta 24x

Septofort tabletta 24x

Fogínygyulladás, szájüregi fertőzések: afta, gombás fertőzések; protézis okozta szájüregi gyulladás, nyelvgyulladás, garatgyulladás és mandulagyulladás helyi kezelése. Mandulaműtétek és foghúzás után a szájhigiéne fenntartása. Különböző fájdalmas felmaródásokkal járó szájnyálkahártya betegségek kiegészítő kezelése.

Cikkszám: GY20344
Kategóriák: ,

1 514 Ft 1 130 Ft

Beszerzés alatt

További információk

Gyártó

Kiszerelés

Betegtájékoztató

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A Septofort tabletta ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? Fogínygyulladás, szájüregi fertőzések: afta, gombás fertőzések; protézis okozta szájüregi gyulladás, nyelvgyulladás, garatgyulladás és mandulagyulladás helyi kezelése. Mandulaműtétek és foghúzás után a szájhigiéne fenntartása. Különböző fájdalmas felmaródásokkal járó szájnyálkahártya betegségek kiegészítő kezelése.

2. TUDNIVALÓK A Septofort tabletta ALKALMAZÁSA ELŐTT Ne alkalmazza a Septofort tablettát - ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Septofort tabletta egyéb összetevőjére. A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. A Septofort tabletta szopogatása és a fogmosás között legalább 30 percnek kell eltelnie, mivel egymás hatékonyságát befolyásolják. A Septofort tabletta egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal Az étkezések után lassan elszopogatni és alkalmazása után az étkezést és ivást 1-2 órán át kerülni kell. Terhesség és szoptatás Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre Ezeket a képességeket a készítmény nem befolyásolja. Fontos információk a Septofort tabletta egyes összetevőiről Szorbit tartalma miatt gyümölcscukor túlérzékenységben, valamint fruktóz-1,6-difoszfatáz enzimhiányban alkalmazása kerülendő. Aszpartam tartalma miatt fenilketonuriás betegek esetében nem alkalmazható.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A Septofort tablettÁT? A Septofort tablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény szokásos adagja naponta 3 alkalommal, legalább 2 órás időközönként 1-1 tablettát az étkezések után lassan elszopogatni. Alkalmazás után az étkezést és az ivást 1-2 órán át kerülni kell. A tablettát cukorbetegek is használhatják, mivel édesítőszerként szorbitot tartalmaz. Ha az előírtnál több Septofort tablettát vett be Nagy mennyiségű hatóanyag lenyelésekor túladagolás előfordulhat. Ilyenkor tejet, tojásfehérjét kell inni, és azonnal értesíteni kell a kezelőorvost, vagy fel kell keresni a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát. Ha elfelejtette alkalmazni a Septofort tablettát Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszer, így a Septofort tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Igen ritkán bőrpír, allergiás reakció, szájnyálkahártya érzékenység, a fogak és a nyelv sárgásbarna elszíneződése, ami rendszeres, erőteljes fogmosással, ill. a gyógyszer elhagyásával megszüntethető. Átmeneti ízérzés zavar és a nyelv égő érzése kezdetben előfordulhat. Szorbit iránt érzékeny egyénekben hasmenést okozhat. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A Septofort tablettÁT TÁROLNI? Legfeljebb 250C-on a fénytől és nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó. A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Septofort tablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Septofort tabletta A készítmény hatóanyaga a klórhexidin-glukonát. 2 mg klórhexidin-glukonát tablettánként. Egyéb összetevők: zöld színezék - Euroblend Green 600938-(Quinolin sárga E104 és Patent Blue E131), magnézium-sztearát, fodormenta aroma, aszpartám, kukoricakeményítő, szorbit. Milyen a Septofort tabletta készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás Halványzöld színű, márványozott, fodormenta illatú, édes, fodormenta ízű, kerek, lapos, metszett élű tabletta. 12, vagy 24 tabletta PVC/PVDC//Al buborékfóliában és dobozban. Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Don`t copy text!
Kedves Vásárlónk! Az online bankkártyás fizetési lehetőségünk akadozhat! Köszönjük szíves türelmét.
00 nap 00 óra 00 perc 00 mp