A zöldkagyló kimagasló arányban tartalmaz glükozaminoglikánt, amely az ízületek kenőanyagának egyik legfontosabb vegyülete. A glükozaminoglikán feladata, hogy megkösse a folyadékot, kenőanyagként biztosítsa az ízületek súrlódásmentes mozgását. Elősegíti a sérült és gyulladt ízületek regenerálódását, építi a szalagokat, inakat, kiegyenlíti ízületi folyadékkal a térdet, a könyököt, a csípőt, a gerincet. Segíti a porcszövetek újraképződését, növeli a szalagok, az ízületek, a kötőszövetek rugalmasságát, ezzel csökkenti a rossz mozgás, a hirtelen mozdulatok okozta sérüléseket, a megterhelés, illetve az öregedési folyamatok által kialakult gyengülést.
A glükozamin egy szerves vegyület, ami a porcszövet természetes alkotóeleme. A hétköznapi ételekben nem igazán fordul elő. A glükozamint a szervezet nem képes előállítani, így fontos a rendszeres pótlása. Az étrend-kiegészítőkben található glükozamint tengeri kagylók héjából vonják ki.
A kondroitin a porc egyik fő alkotóeleme, amelyet kiváló vízmegkötő képesség jellemez. Az izületi porcok 70 %-a víz, ha ez erős igénybevétel illetve elöregedés miatt csökken, akkor a porc veszít rugalmasságából.
Elsősorban sportolóknak, idősebbeknek és nehéz fizikai munkát végzőknek ajánlják.
Kiszerelés: 60db
A Vitaking Zöldkagyló napi adagja (2 kapszula) 800mg porított Zöldkagylót tartamaz, melyből a GAG (glükozaminoglikán) tartalom 16mg.