Magazin

7 hatásos módszer allergia ellen

Tavasztól őszig nagy gondban lehetünk, ha az allergia gyakori vendég nálunk. Még ha meg is úsztuk az előző évet szipogás és könnyezés nélkül, egyáltalán nem biztos, hogy ez az idei szezonban is sikerülni fog. Kivéve, ha nem próbáljuk ki az alább összegyűjtött hatásos allergiakezelési módszerek valamelyikét.

1. Akupunktúra

Azok az allergiás betegek, akik négy héten át heti három akupunktúrás kezelést kaptak, sokkal kevesebb allergiás tünetet mutattak, mint azok, akiket nem kezelték tűvel, olvasható az European Journal of Allergy & Clinical Immunology szakfolyóiratban. A kutatók nem tudják még pontosan, hogy a tűszúrás miként fogja vissza az orrdugulást, de azt gyanítják, hogy a szervezet immunválaszait serkentik a kínai gyógyászat ezen alapvető módszerével.

2. Allergia elleni gyógyszerek

Allegra 120mg filmtabletta 30x -26%

    Az Allegra felnőttek, valamint 12 évnél idősebb gyermekek részére ajánlott.

Az Allegra az antihisztaminok csoportjába tartozó, allergiaellenes hatású gyógyszer, amely azonban nem rendelkezik nyugtató hatással. Enyhíti a szezonális allergiás rinitisz (szénanátha) tüneteit, így a tüsszögést, az orrviszketést, az orrfolyást és az orrdugulást, a szájpadlás- és a torokviszketést, továbbá a szem viszketését, könnyezését és égő érzését.

Megnézem


Claritine 10mg tabletta 30x -15%

   Claritine 10mg tabletta 30x A Claritine 10 mg tabletta az antihisztamin hatású készítmények osztályába tartozó vény nélkül kapható gyógyszer.

Az antihisztaminok a szervezet által termelt, hisztaminnak nevezett anyag gátlásával csökkentik az allergiás tüneteket. Csillapítja az allergiás nátha (pl. szénanátha, – porallergia, állatszőr-allergia) tüneteit, úgymint tüsszögés, orrfolyás, orrviszketés, a szem égését vagy viszketését. A csalánkiütés tüneteinek (viszketés, bőrvörösség, a csalánkiütés száma és mérete) enyhítésére is alkalmazható.

Megnézem


Zilola 5mg filmtabletta 28x -28%

   Zilola 5mg Filmtabletta 28X Szisztémás hatású antihisztamin.

Az alábbi betegségekkel összefüggő tünetek kezelésére szolgál:

– allergiás nátha (beleértve az év bizonyos szakában rendszeresen visszatérő allergiás náthát is).

– rendszeresen jelentkező (idült), ismeretlen eredetű csalánkiütés (krónikus idiopátiás csalánkiütés).

Megnézem

 

3. Spirulina alga

A spirulina algában nemcsak nagy mennyiségű B12-vitamin és fehérje található, hanem allergiánkon is javíthat. Az European Archives of Oto-Rhino-Laryngology szaklapban publikált tanulmányból például az derül ki, hogy ha fél éven át minden nap 2000 milligrammnyit fogyasztunk belőle (ez körülbelül egy teáskanálnyi spirulinapor egyharmada), sokkal kevesebb orrdugulással és tüsszögéssel kell számolnunk. Érdemes ezt is kipróbálni, akár a reggeli turmixban, akár más ételkiegészítő formájában.

4. Orrspray

Nemcsak szipogásunkon vagy tüsszögésünkön segíthetnek a sós oldatok, hanem csökkenthetik annak esélyét is, hogy más orvosságot szedjünk allergiánkra. A University of Cologne egyik kutatása ugyanis rámutat: a 7 héten át kezelésszerűen használt orrspray 28 százalékkal csökkenti az allergiás szimptómákat és 62 százalékkal csökkenti annak esélyét, hogy más orvosságot is szedjünk. Ez valószínűleg azért van, mert a sós oldat remekül kimossa belőlünk a szennyet, az allergéneket és a szennyeződéseket.

Allenasal 1mg/ml oldatos orrspray 10ml -10%

   Allenasal 1mg/ml Oldatos Orrspray 10ml Az Allenasal oldatos orrspray az orrba fújva az orrdugulás kezelésére szolgál, különösen fertőzéses, allergiás vagy egyéb eredetű orrnyálkahártya-gyulladás (nátha, szénanátha) és az orrmelléküregek gyulladásai során. A készítmény felnőttek és 6 év feletti gyermekek számára készült.

Az Allenasal orrspray alkalmazása során az orrnyálkahártya ereinek gyors és tartós összehúzódását okozza, ami a lokális keringés csökkenéséhez és az orrnyálkahártya-duzzanat megszűnéséhez vezet. Mérséklődik a keletkezett váladék mennyisége is. Mindez az orrdugulás csökkenését és javuló orrlégzést eredményez, ezáltal az orrmelléküregek szellőzése is lehetővé válik.

Megnézem

 

Allergia ellen hasznos gyógymód az orrspray

Allergia ellen hasznos gyógymód az orrspray

5-6. Immunterápia

Ismert módszerről van szó: nem gyógyszereket kapunk a szimptómák ellen, hanem egy injekció révén elhelyezik bőrünk alatt az allergént és hagyják, hogy immunrendszerünk magától kialakítson rá egy erős ellenválaszt (hosszú időszakról, akár 3-5 évnyi időtartamról beszélünk ebben az esetben). Ennek elteltével teljesen érzéketlenek leszünk a szóban forgó allergénekre, nem lesznek rájuk jelentős reakcióink. Az American Journal of Rhinology & Allergy adatai szerint az éves immunterápiában részesülő betegeknél mintegy 43 százalékkal csökkentek a szimptómák azokhoz képest, akik évszakosan kapták meg az oltásokat, úgyhogy az időzítéssel is érdemes kalkulálnunk: faggassuk ki erről is orvosainkat!

Egy másik fajta, de hasonló immunterápia-módszer nem injekcióval dolgozik: az allergének koncentrált dózisait nyelvünk alatt kell elhelyeznünk, testünk lassan, de biztosan elnyeli az allergéneket és immunitást szerez rá: ehhez pedig 3-5 évig kell heti háromszor adagolnunk nyelvünk alá az allergéneket. A Medicina Universitaria szaklapban publikált tanulmány szerint 24 hétnyi kezelést követően 94 százalékkal kevesebb gyógyszert szedtek az allergiás panaszokkal szenvedők.

7. Edzés

Tudjuk, hogy borzasztóan hangzik, miért is akarnánk tüsszögés, hunyorgás és köhögés közben még izzadni is. Rossz kérdést teszünk fel, ugyanis ez képes csökkenteni a tüneteket. Thai kutatók mutattak rá arra, hogy ha csak félórás mérsékelt erősségű edzést folytatunk, 83 százalékkal kevesebb orrdugulással, viszketéssel, tüsszögéssel kell számolnunk: az edzéseknek ugyanis vélhetően gyulladáscsökkentő hatása van az orrjáratokra.

Forrás: hazipatika.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük