Menü
EP

Betadine fertőtlenítő oldat 30ml

Bőr és nyálkahártya fertőtlenítőszer

A Betadine oldat széles antimikrobiális spektrummal rendelkező fertőtlenítőszer készítmény, mely bőr fertőtlenítésre alkalmas.

1 790 Ft

Készleten

További információk

Kiszerelés

Gyártó

Gyógyszerforma: 
Fertõtlenítõ oldat.

Gyártó: 
Egis

Leírás: 
A Betadine oldat széles antimikrobiális spektrummal rendelkezõ fertõtlenítõszer, mely a bõr fertõtlenítésére alkalmas. A készítmény 10 mg/ml szabad aktív jódot, mint de­zinficiens hatóanyagot tartalmaz.

Antimikrobiális spektrum: baktericid, fungicid, szelektív virucid, protocid.

Javallat: 
A bõrfelület és a nyálkahártyák fertõtlenítésére, aszeptikus sebke­zelésre, bakteriális és gombás bõrfertõzéseknél.

Alkalmazás: 
A Betadine oldatot töményen (hí­gítatlanul) vagy 10%-os (1:10 arányú), illetve 1%-­os (1:100 arányú) vizes hígítású oldatban alkal­mazzuk a felhasználási területtõl függõen:
Bõrfelület fertõtleníté­sére ép bõrfelületen alkalmazva töményen (hígí­tatlanul) kell használni, a felvitel után legalább 1­2 perces behatási idõ mellett.
Aszeptikus sebkezelésnél, égett bõrfelület kezelé­sére, nyálkahártya fertõtlenítésre, bakteriális és gombás bõrfertõzéseknél: 10%-os (1:10 arányban hígított) vízzel hígított Betadine oldatot kell alkal­mazni.
A Betadine oldatból a hígításokat mindig a fel­használás elõtt, frissen kell elkészíteni. A hígított oldatot tárolni nem szabad! A Betadine oldat a textíliából langyos vízzel, erõsebb szennyezõdés esetén Na-tioszulfát oldattal (fixírsó oldat) eltávo­lítható.

Ellenjavallat: 
Jódérzékenység, hyperthyreosis, pajzsmirigy adenoma, dermatitis, veseelégtelen­ség esetén, radioaktív jódkezelés elõtt, pajzsmi­rigy terápeutikumok alkalmazásakor.
Koraszülöttek, újszülöttek és csecsemõk kezelése, valamint a terhesség 3. hónapjától és szoptatás alatt alkalmazása kerülendõ és csak egyéni mérle­gelés alapján jöhet szóba, állandó orvosi ellen­õrzés mellett!

Figyelmeztetés: 
A Betadine oldat sötétbarna szí­ne annak hatásosságára utal. A halványodó szín a csökkenõ antimikrobiális hatást is jelzi. Az oldat bomlását a fény és a 40 °C feletti hõmérséklet is elõsegíti. A Betadine oldat 2-7 pH érték között rendelkezik antimikrobiális hatással.
A készítmény nem alkalmazható együtt enzima­tikus sebkenõcsökkel, valamint higanytartalmú fertõtlenítõszerekkel. A Betadine oldat PVP-jód­komplexe inkompatibilis redukáló anyagokkal, al­kaloid sókkal és savasan reagáló anyagokkal.

Tárolás: 
Hûvös, száraz helyen, fénytõl védve.

Eltarthatóság: 
A gyártástól számított 3 év.

Kiszerelés: 
30 ml, 120 ml és 1000 ml-es zöld szí­nû csepegtetõs polietilén flakonban.

Don`t copy text!
Kedves Vásárlónk! Az online bankkártyás fizetési lehetőségünk akadozhat! Köszönjük szíves türelmét.
00 nap 00 óra 00 perc 00 mp